Sunland, sinds 1893

Sunland is het gebied rondom de Crescenta Valley in zuidelijk Californië, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Los Angeles. De lokale fruittelers vormden vanaf 1893 de coöperatie ‘Southern California Fruit Exchange’, en zo werd het merk Sunland geboren. De eerste sinaasappelsap werd geproduceerd in 1916. Vanaf 1968 gaat het merk onder de naam ‘Sunland Quality Juices’ en werd de reikwijdte van het merk groter.

100% Sap

Sunland Quality Juices worden gemaakt van 100% sap en is enkel gemaakt van het beste, zeer zorgvuldig geselecteerd fruit. Uiteraard zijn er geen conserveringsmiddel of kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Sunland is beschikbaar in 1 Liter kartonnen pakken en 1L, 0.5L en 0.33L plastic flessen.

Van de boom naar de wereld

Vandaag de dag worden de Sunland sappen van concentraat verwerkt, voornamelijk afkomstig uit Brazilië, op snelle productielijnen in een hypermoderne fabriek in België. Vanuit België worden de Sunland sappen verscheept binnen Europa, naar Afrika en andere delen van de wereld, zoals Zuid-Oost Azië.


Sunland Juices is vernoemd naar de Sunland regio in Californië

In de Crescenta Vallei, net naast de San Fernando Vallei in Californië, ligt Sunland. De San Fernando Vallei wordt ook wel “The Valley” genoemd in de grotere Los Angeles regio.


Het grootste geografische element is de Big Tujunga Canyon, wiens wateren zich over de eeuwen hebben uitgespreid bij de monding zodat de Tujunga Wash is ontstaan. Dit is de grootste natuurlijke uiterwaard in het zuiden van Californië en is duidelijk te zien vanuit de ruimte. Deze Wash mondt uit in het Hansen-meer, die door de bouw van de Hansen Dam is ontstaan. De Hansen dam was een van de grootste dammen ter wereld ten tijde van de oplevering.

Het San Gabriel-gebergte, met zijn indrukwekkende reeks aan pieken, scheidt de regio Los Angeles van de Mojave-woestijn. Het is de noord en noord-oostelijke grens van de “Valley”. Aan de andere kant van de “Valley” ligt het Verdugo-gebergte. Deze scheidt de Tujunga vallei van Glendale, Burbank, en de rest van de grotere Los Angeles regio in het zuiden.